Syrisk Dialekt 1 (Begynder) - "Yalla Nehki Arabi"

(Kursus i Syrisk Dialekt (Begynder og let øvet) – “Yalla Nehki Arabi” fra d. 27 september til d. 20 december.

Er du nysgerrig på det sprog som mange nytilkomne flygtninge taler, og vil du gerne kunne kommunikere med dem? Eller er du bare tiltrukket af et af de største sprog i hele verden, og vil booste dine jobmuligheder og kompetencer? Så er dette kursus i syrisk arabisk til dig.

Syrisk dialekt tilhører Levantisk dialekt, som tales i bl.a. Libanon, Jordan, Syrien og Palæstina, endda til dels Irak. Det betyder at du bliver i stand til at kommunikere med rigtig mange mennesker når du kan syrisk. Yderligere er syrisk dialekt blevet meget udbredt og populært blandt araberne siden år 2000, hvor mange tyrkiske serier er blevet dubbet til syrisk dialekt, hvilket har gjort netop denne dialekt udbredt og kendt overalt i den arabiske verden.

Araberne taler dialekter til dagligt. Dialekt er – på den måde – vejen til at lære arabisk kultur at kende.

Der er også mulighed for at lære alfabetet. Når du er færdig med kurset vil du være i stand til at udføre en simpel samtale på syrisk. Du vil kunne præsentere dig selv og din familie, snakke om dit job, osv.

Materiale:

-Bogen Ahlan Wasahlan med syrisk dialekt. Du får link fra undervisningen efter tilmeldingen.

-Bogen Nøglen til arabisk med alfabet og skrift. Du kan købe bogen: https://www.islamguide.dk/n%C3%B8glen_til_arabisk___bog_1-p…

– Udvalgte tekster som reflekterer kulturelle aspekter såsom populære sange, uddrag fra TV serie eller film eller noget du selv vil forslå…

Tidsrammer:

Kurset starter d. 27 september og afslutter d. 20 december

Undervisningen forgår hver fredag dvs. d. 27 sep. d. 4,11, 18, 25 okt. d. 1, 8,15, 22 , 29 nov. d. 6, 13, 20 dec. I alt 13 gange.

To kurser hver fredag: 1- fra kl. 9:30 til 12:00.  eller 2- 16:00 til 18:30. Dvs. 3 lektioner hver gang og pause 15 min.

Prisen:

3.250,- kr. pr. deltager. Betaling foregår via MobilePay på: 51300118 hvor du skriver ‘syrisk dialekt’.

Har du spørgsmål vedr. kurset, undervisningsmateriale, niveau eller lign. så skriv til underviseren: buthaina@syriskkulturinstitut.dk

Undervisning foregår på Røddinggade 7, 4. kbh. V.

Tilmedning via  MobilePay på: 51300118 

Underviser

Buthaina Shaheen og er cand.soc.Kultur- og sprogmødestudier og Globale studier fra Roskilde Universitet. Hun har også et diploma i undervisningsmetoder fra Damaskus Universitet. Buthaina er selv født og opvokset i Syrien, hvorfor hun har et stort kendskab til den arabiske kultur og normer. Hun har undervist i både standardarabisk og syrisk dialekt, både privat- og holdundervisning i mange år både i Syrien og i Danmark og ikke mindst universitetsstuderende og undervisere. Yderemere har hun erfaring med at undervise folk fra forskellige kulturer og aldersgrupper.

Har du spørgsmål vedr. kurset, undervisningsmateriale, niveau eller lign. så skriv til underviseren: Buthaina@syriskkulturinstitut.dk