Syrisk Dialekt 1 (Begynder) - "Yalla Nehki Arabi"

Er du nysgerrig på det sprog som mange nytilkomne flygtninge taler, og vil du gerne kunne kommunikere med dem? Eller er du bare tiltrukket af et af de største sprog i hele verden, og vil booste dine jobmuligheder og kompetencer? Så er dette intensive kursus i syrisk arabisk til dig.

Syrisk dialekt tilhører Levantisk dialekt, som tales i bl.a. Libanon, Jordan, Syrien og Palæstina, endda til dels Irak. Det betyder at du bliver i stand til at kommunikere med rigtig mange mennesker når du kan syrisk. Yderligere er syrisk dialekt blevet meget udbredt og populært blandt araberne siden år 2000, hvor mange tyrkiske serier er blevet dubbet til syrisk dialekt, hvilket har gjort netop denne dialekt udbredt og kendt overalt i den arabiske verden.

Araberne taler dialekter til dagligt. Dialekt er – på den måde – vejen til at lære arabisk kultur at kende.

Når du er færdig med kurset vil du være i stand til at udføre en simpel samtale på syrisk. Du vil kunne præsentere dig selv og din familie, snakke om dit job, osv.

Undervisningsmateriale

Vi kommer til at arbejde med kapitel 1 i bogen “Ahlan wa-Sahlan”

Kurset er et intensivt kursus med start d. 29. oktober og afslutning d. 1. november

Undervisning er mandag – torsdag fra 17:45 – 19:15

Prisen er 800,- pr. deltager (for 2 lektioner á 45 min dagligt i fire dage) 

Undervisning foregår hos Det Syriske Kulturinstitut på Fælledvej 12, 2200 KBH N

Underviserne

Basma Shahin og er Cand. mag i Mellemøststudier og har en bachelor i arabisk fra Københavnsuniversitet. Basma er selv født og opvokset i Syrien, hvorfor hun har et stort kendskab til den arabiske kultur og normer. Basma har undervist i både standardarabisk og syrisk dialekt, både privat- og holdundervisning i mere end tolv år.
Udover det har hun erfaring med at undervise folk fra forskellige områder og aldersgrupper. Basma har undervist i arabisk forskellige steder bl.a på aftenskolen (Studieskolen) og IMS (international Media Support), hvor hun stod for skræddersyet arabisk kurser for IMS medarbejdere.
På nuværende tidspunkt underviser hun på et gymnasium (Akademisk Studenterkursus).

"Undervisning i arabisk er ikke blot mit job, men det er også min passion" - Basma Shahin

Har du spørgsmål vedr. kurset, undervisningsmateriale, niveau eller lign. så skriv til underviseren: Basmashaheen12@gmail.com

Buthaina Shaheen og er cand.soc.Kultur- og sprogmødestudier og Globale studier fra Roskilde Universitet. Hun har også et diploma i undervisningsmetoder fra Damaskus Universitet. Buthaina er selv født og opvokset i Syrien, hvorfor hun har et stort kendskab til den arabiske kultur og normer. Hun har undervist i både standardarabisk og syrisk dialekt, både privat- og holdundervisning i mange år både i Syrien og i Danmark og ikke mindst universitetsstuderende og undervisere. Yderemere har hun erfaring med at undervise folk fra forskellige kulturer og aldersgrupper.

Har du spørgsmål vedr. kurset, undervisningsmateriale, niveau eller lign. så skriv til underviseren: Buthaina@syriskkulturinstitut.dk