Syrisk Kulturaften: Mindeaften om forfatter Hanna Mina

hanna resized

Syrisk Kulturaften: Mindeaften om forfatter Hanna Mina

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark inviterede til en mindeaften om den syriske forfatter Hanna Mina!

I august i år døde den syriske forfatter Hanna Mina, 94 år gammel. Mina blev født ind i fattige kår i Latakia, hvor han levede det meste af sit liv. Mina begyndte tidligt sin forfatterkarriere og fik i 1954 sin første roman, De blå lanterner, udgivet. Romanen foregår i tiden under det franske mandat (1923 – 1946) og Anden Verdenskrig. Det særlige ved Hanna Minas forfatterskab – han skrev mere end 30 romaner og novellesamlinger – er at havet og det menneskeliv der er forbundet med havet er grundelementer, ligesom fattigdom og ofte brutale sociale kår. Sproget i hans værker er ofte lige så råt som virkeligheden, og derfor yder Hanna Mina et uvurderligt bidrag til syrisk litteratur ligesåvel som til den syriske socialhistorie.

Det Syriske Kulturinstituts bestyrelsesmedlem, June Dahy, introducerede forfatteren og hans værk. Aftenen forløb sig på arabisk og dansk. 

Se Facebook