Palæstina-aften I: June Dahy + 3000 Nights / Arabian Nights 2018

D. 19. august afholdt Det Syriske Kulturinstitut i Danmark, i forbindelse med Arabian Nights 2018, en arrangement under overskriften ‘Palæstina-aften I: June Dahy + 3000 Nights / Arabian Nights 2018’. Her introducerede mellemøstkender June Dahy filmen ‘3000 Nights’ af Mai Masri. Nedenfor finder du en beskrivelse af aftenen samt programmet.

[ENGLISH VERSION BELOW] Til august er Arabian Nights 2018 / film, fest, debat 18. august-10. september tilbage! 

Søndag den 19. august vil mellemøstkenderen June Dahy introducere filmen ‘3000 Nights’ af Mai Masri.

Introduktionen varer ca. 20 minutter. Billetter: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/3000-nights-med-introduktion

————————————
MERE OM AFTENENS GÆST
————————————

JUNE DAHY (f. 1960) er oversætter og lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Hun er halvt syrer og med en uddannelse i semitisk filologi er hun en af Danmarks førende eksperter i syrisk kultur og litteratur. Som oversætter har June Dahy bl.a. oversat den algierske forfatter Waciny Laredj og den irakiske digter Muniam Alfaker. 

NB: ‘3000 Nights’ vises også 26. august kl. 18.45 med introduktion af mellemøstforsker Ulla Prien med fokus på Mai Masris samlede filmværk. Læs mere her: Palæstina-aften I: June Dahy + 3000 Nights / Arabian Nights 2018

————————————
MERE OM FILMEN 
————————————

3000 NIGHTS
Instruktør: Mai Masri

”En optimistisk og klar hyldest til den menneskelige ånds modstandskraft og utrættelige kamp for værdighed,” skrev Toronto International Film Festival om ’3000 Nights’. Det er vægtige og vigtige ord, for filmens ramme er barsk.

En ung palæstinensisk skolelærerinde, Layal, idømmes ved en israelsk militærdomstol otte års fængsel for en forbrydelse, hun ikke har begået. Hun overføres til et kvindefængsel, hvor palæstinensiske politiske fanger afsoner sammen med israelske kriminelle, og opdager midt i den nye barske virkelighed, at hun er gravid. 

På trods af voldelige konflikter og pres fra fængselsinspektøren for at hun skal få en abort, finder Layal en indre styrke og beslutter sig for at føde sit barn – en fødsel som kommer til at ske i lænker! Idt i fangeoprør og ekstreme dilemmaer, finder hun også glæde ved sin søn, kærlighed og medmenneskelighed bag tremmerne.

Instruktøren Mai Masri er født i Jordan, men uddannet i USA. Hun bor nu i Libanon og har nu lavet ni film, men ’3000 Nights’ dette er hendes første spillefilm. Filmen er optaget i et forladt jordansk fængsel, og historien er baseret på Masris interviews med tidligere politiske fanger.

Medvirkende: Maisa Abd Elhadi, Nadira Omran, Rakeen Saad
Originaltitel: 3000 Layla 
Palæstina, Frankrig, Jordan, Qatar, Libanon, U.A.E., 2015 
DCP, 103 min. 
Engelske undertekster.
Billetter: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/3000-nights-med-introduktion

————————————
ENGLISH VERSION
————————————

On August 19th, associate professor at University of Copenhagen June Dahy will introduce the screening of ‘3000 Nights’.

————————————
MERE OM FESTIVALEN
————————————

Den arabiske verden er andet og mere end det, medierne sædvanligvis fortæller os. Festivalen ARABIAN NIGHTS hylder for fjerde år i træk en samlingskultur i al dens variation. 

Filmene her er ikke taget med, fordi de har bestemte politiske standpunkter, men fordi de har gode fortællinger, interessante perspektiver eller personer – eller filmkunstneriske overraskelser i ærmet. Alle filmene vises med engelske undertekster.

Ud over film byder festivalen på masser af foredrag, debatter, musik, mad, fest – og overraskelser!

Festivalen erstøttet af Dansk-Arabisk PartnerskabsprogramIMS (International Media Support)NASIMThe a la menthe og Taybeh øl Europe Palæstina.

Visse af september-visningerne offentliggøres senere på sommeren i samarbejde med Syrian Docs Days og Syrian Film Days.

——————————————
STEMNINGER FRA 2017-UDGAVEN
——————————————

Se nogle af stemningsbillederne fra Arabian Nights 2017 her: https://www.facebook.com/cinemateket/photos/a.10155631451764784.1073741866.8172419783/10155631455584784/?type=3&theater

————————————-
PRAKTISK INFORMATION:
————————————-

Arabian Nights 2018 / film, fest, debat 18. august-10. september
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Tid: Fra 18. august til 10. september 2018 
Billetter: Ordinære visninger 80 kr. (50 kr. for medlemmer af Cinemateket) Billetsalg: 33 74 34 12 eller online på https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/filmserier/serie/arabian-nights