København Læser Syrisk Litteratur

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark afholde d. 1. marts 2018 et arrangement i forbindelse med ‘København Læser’ litteraturfestival. Arrangementet foregik på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade, hvor der var oplæsning af samtidig syrisk litteratur.

Nedenfor kan du se programmet for aftenen:

Samtidig syrisk litteratur kan ses som en del af den arabiske litteratur, men særligt for den syriske litteratur lige nu er at den er præget af krig, flugt og diaspora. Dette arrangement er i sig selv en manifestation af syrisk litteraturs tilstedeværelse i Danmark og vil præsentere læsninger af følgende forfattere og oversættere: Odai Al Zoubi, June Dahy (Samar Yazbek), Naja Bjørnsson (Hanadi Zarqa) og Jan Pêt Khorto.
  

For løbende opdateringer om eventet, se Facebook

قراءات من الأدب السوري في مكتبة كوبنهاغن الرئيسية يوم 1 آذار / مارس في السابعة مساء
من ضمن فعاليات مهرجان القراءة لدى بلدية كوبنهاغن سنقوم بقراءة أربعة نصوص من الأدب السوري المعاصر باللغة العربية والدانمركية لنقرّ بذلك أن للأدب السوري وجودا داخل المشهد الأدبي العام في الدانمرك
تمثل القراءات أعمال الكتّاب التاليين
القاصّ عدي الزعبي – الشاعرة هنادي الزرقا – الشاعر جان بت خورتو – والروائية سمر يزبك
ويمكنكم شراء مجموعة عدي الزعبي القصصية الجديدة بعنوان نوافذ مع توقيع الكاتب (50 كرون)