Digtoplæsning med Samih Choukeir

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark afholdte d. 17-11-2017 en poesiaften i selskab med poet og sanger Samih Choukair.

Nedenfor finder du en beskrivelse af aftenen samt programmet.

“Samih choukeir er kendt for sine meningsfyldte sange og poesi, hvori han raser mod uretfærdighed og tyranni. Han har sunget om de besatte Golanhøjderne, Libanon, Palæstina og sidst men ikke mindst den syriske revolution. I forbindelse med chokairs nye poesisamling ”En enkel stjerne” gæster han Det Syriske Kulturinstitut. Det vil være en aften fyldt med poesioplæsning, personlige fortællinger og debat. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål i blandt publikum.

Om Samih Choukeir:

Samih choukeir startede med at skrive sine digte i en tidlig alder, hvorefter han begyndte at interessere sig for musik og dermed også sangskrivning. Han har skrevet sange på både moderne standard arabisk men også arabisk dialekt, og hans skrivestil kendetegnes ved et livligt billedsprog og en musikalsk klang.

Chokairs passion for poesi stoppede dog ikke grundet musikken og han udgav sin første digtsamling ved navn ”En Enkel Stjerne” i år 2006, udgivet af forlaget ”Dar Kanaan”. Han har deltaget i en lang række poesioplæsninger i både Syrien, Jordan, Marokko og Frankrig og har de sidste år haft fokus på digtskrivning.

 Samih choukeir nye digtsamling ”Floden ligner kun dig” udgives snart på både arabisk og fransk af forlaget ”Dar Maisaloon”.

Program:

19:00 Dørene åbner

19.10 Det Syriske Kulturinstitut byder velkommen

19:15 Poesioplæsning af Samih Choukair

19.45 Pause

20:00 Spørgsmål og svar

21:00 Tak for i aften

Billet : 50 kr”

 

عرفناه يكتب ويلحن ويشدو بأبهى الأغاني الهادفة , كان ولا يزال ثائرا على الظلم والطغيان , غنى للجولان وفلسطين والثورة السورية , واليوم يطل سميح شقير بديوان شعري مطبوع بعنوان “نجمة واحدة” حيث سيكون معنا في كوبنهاغن لقراءة بضعا من صفحاته والاستماع منه عن تجربته وطرح الأسئلة عليه من قبل الجمهور.

 

عن سميح شقير

 

بدأ كتابة الشعر مبكراً ثم ونتيجة لاهتمامه بالموسيقى والغناء فقد وجه كتابته للأغنية في العامية والفصحى لكن الشعر بقي لديه كهاجسٍ بحد ذاته ، وفي عام 2006 طبع ديوانه الاول ( نجمة واحدة ) إصدار (دار كنعان ) كما أقام العديد من الأمسيات الشعرية وشارك بامسيات شعرية مشتركة في كل من سوريا والأردن والمغرب وفرنسا.

غير أن نشاطه الاساس بقي كمؤلف موسيقي ومغنٍ ، ومع ذلك فقد أولى في السنوات الأخيرة إهتماماً بتجربته الشعرية ونشر قصائده في العديد من الصحف والمواقع الالكترونية

ويصدر ديوانه الثاني قريباً وهو تحت الطبع بعنوان ( ولا يشبه النَهرِ شيئاً سواك ) وذلك بنسخة عربية

وأُخرى بالفرنسية ( ترجمة الشاعرة والروائية الجزائرية المعروفة ربيعة الجلطي ) عن دار ميسلون ،

تتميز قصائده بموسيقاها الداخلية وبإثارة ذاكرة بصرية عند القارئ

وبمحتواها الإنساني والشفّاف .

 

البرنامج

19:00 الافتتاح

19:10 كلمة المعهد الثقافي السوري

19:15 كلمة لسميح شقير وقراءة شعرية

19:45 استراحة

20:00 سؤال وجواب

21:00 شكرا على حضوركم

 

سعر البطاقة 50 كرون