Filmvisning: De Hvide Hjelme

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark afholdte d. 14-11-2016 en filmvisning.

Nedenfor finder du en beskrivelse af aftenen samt programmet.

Dokumentarfilminstruktøren Nagieb vil præsentere sin film, Syriens Hvide Hjelme i Aleppo. Filmen handler om en gruppe civile syrere, der har viet deres tilværelse til at redde menneskeliv. I et land hvor volden og sekterismen har fået overtaget, er der nogen syrere, som i stedet for at tage del i voldshandlingerne forsøger at gå en anden vej. Mændene er en del af en frivillig redningsorganisation, De Hvide Hjelme, hvis virke går ud på at redde liv efter artilleri- og luftangreb. Det er verdens farligste job i måske verdens farligste by, Aleppo. Efter visningen vil Nagieb Khaja fortælle om sit møde med dem og hverdagen i det oprørskontrollerede Syrien.

The documentary director Nagieb Khaja will present his film, Syrian’s White Helmets in Aleppo. The film revolves around a group of civil Syrians, who have devoted their lives to rescue human lives. In a country, where violence and sectarianism has taken over, there are Syrians who seek to lead another path instead of partaking violent actions. These people are part of a rescue organisation, called the While Helmets, whose work is about rescuing lives after artillery and air strikes. It is the world’s most dangerous job and maybe in the world’s dangerous city, Aleppo.

Following the film screeing, Nagieb Khaja will talk about his meeting with them and the daily life in the rebel controlled areas of Syria.

أقام المعهد الثقافي السوري في الدنمارك أمسية سينمائية يوم ١٤/١١/٢٠١٦

يمكنك قراءة المزيد في الأسفل

 

يقدم مخرج الوثائقيات نجيب خاجا فيلمه “القبعات البيضاء السورية” في حلب . يدور الفيلم حول مجموعة من المدنيين السوريين الذين كرسوا حياتهم لإنقاذ ارواح البشر في بلد

يسيطر عليه العنف والطائفية، يوجد سوريين يبحثون عن مسار اخر غير الانخراط في أعمال العنف, هؤلاء الأشخاص هم جزء من منظمة إنقاذ، تدعى القبعات البيضاء والتي تعمل على إنقاذ حياة الناس بعد القصف الجوي والمدفعي. إنه العمل الاكثر خطورة في العالم وربما في المدينة الأكثر خطورة في العالم حلب.

بعد عرض الفيلم , نجيب خاجا سيتكلم عن مقابلته لهم والحياة اليومية في المناطق التي يسيطر عليها الثوار في سوريا.