Higher Education arrangement

HIGHER EDUCATION IN DENMARK

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark afholdte d. 05-11-2016 en infromationsdag for syrer omkring videregående uddannelse.

Nedenfor finder du en beskrivelse af aftenen samt programmet.

 

For Arabic scroll down, بالعربية أدناه

 

The Syrian cultural institute in Denmark invites Syrians for an event on “information about higher education system in Denmark”. The objective of this event is to inform Syrians about their higher education opportunities in Denmark.

There will be present June Dahy – associate professor in Arabic at the university of Copenhagen, Michelle Pace – professor in “Global Studies” at Roskilde university, Ida Rump – higher school teacher in Arabic.

There will be drinks and snacks.

Programme:

-A presentation by Buthaina Shaheen from the Syrian cultural institute about higher education in Denmark. The presentation will be based on an “education guide”, which Social Science across Borders- a CBS initiative- has prepared. Through this presentation, Syrians will have the opportunities to learn about the higher education system in general, they will know about high school and higher education institutions, grading system in Denmark, assessment of documentations, study programmes in English language, guidance for education, informal education, among others. A digital copy of the “education guide” will be available for you, so we will ask you to write down your email address, when you are at the event.

-After the presentation, the institute will listen to the questions raised by Syrians, those we cannot answer we will note them and investigate them, depending on the nature of the questions.

-The institute would also like to listen to the experiences by Syrians regarding the investigation of their education opportunities in Denmark”

 

 

أقام المعهد الثقافي السوري في الدنمارك جلسة تثقيفية عن نظام التعليم العالي في الدنيمارك ٠٥/١١/٢٠١٦

يمكنك قراءة المزيد في الأسفل

 

لمعهد الثقافي السوري في الدنمارك يدعو السوريين لحضور ندوة بعنوان ( معلومات عن نظام التعليم العالي في الدنمارك )”

الغاية من هذه الندوة هو تقديم المعلومات للسوريين عن فرصهم في تحصيل التعليم العالي في الدنمارك

سيكون حضارا معنا :

البروفيسورة المساعدة باللغة العربية في جامعة كوبنهاغن جون ضاحي , البروفيسورة بالدراساست العالمية في جامعة روسكيدة ميشيل بايس و مدرسة اللغة العربية في التعليم الثانوي ايدا رومب

سيتم تقديم المشروبات وبعض الاطعمة الخفيفة .

البرنامج :

– عرض تقديمي بواسطة بثينة شاهين من المعهد الثقافي السوري عن التعليم العالي في الدنمارك . يعتمد العرض على ” دليل التعليم ” الذي اعده CBS , من خلال هذا التقديم ييستطيع السوريين الحصول على معلومات عامة عن نطام التعليم العالي , سيعلمون عن التعليم الثانوي High School و معاهد التعليم العالي ونظام التخرج في الدنمارك ,تعديل الوثائق وبرامج الدراسة باللغة الانكليزية , ارشاد للتعلم , التعليم غير الرسمي مع نسخة الكترونية من دليل التعليم ستكون متوفرة لك , لذلك سنقوم بالطلب منكم بكتابة عناوين بريدكم الالكتروني عندما نكون في الندوة

بعد ذلك سيستمع المعهد لأسئلة الحضور ويجيب عليها والاستفسارات التي لا يمكن الاجابة عليها سنقوم بالبحث عنها وذلك يعتمد على طبيعة الائلة

“كما يحب المعهد ان يستمع الى تجارب السوريين وبحثهم عن فرص للتعليم في الدنمارك