Filmvisning: World Cup

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark afholdte d. 17-03-2016 en filmvisning.

Nedenfor finder du en beskrivelse af aftenen samt programmet.

أقام المعهد الثقافي السوري في الدنمارك أمسية سينمائية يوم ١٤/١١/٢٠١٦

يمكنك قراءة المزيد في الأسفل

“MALAS TWINS INTRODUCERER ‘WORLD CUP’

Brødrene Malas – med fornavnene Mohamed og Ahmed – befinder sig i krydsfeltet mellem drama og reportage, når de (især via YouTube og festivalvisninger) sætter anderledes lys på virkeligheden i det sønderbombede, men stadig vitale Syrien. Filmen ‘World Cup’ er ingen undtagelse.

En amatørspiller på en byggetomt losser en bold mod himlen – og skyder en kamphelikopter ned. Og i Damaskus’ gygder spreder rygtet sig som en steppebrand: Der skal sættes et syrisk hold til fodbold-VM i 2020. Kodeordet – hvis man kan holde tæt – er ‘FIFA’, navnet på den ikke-så-moralsk-pletfri verdensorganisation for fodbold.

 Satiren går begge veje, og associationerne knopskyder vildt, når fjern omverden og jordnær dagligdag smelter sammen i et burlesk, men også alvorsfuldt univers af knust beton, spændt læder og ukuelige viljer – indfanget håndholdt og i et bevidst ikke-pyntet filmsprog.

MØD INSTRUKTØRERNE

Inden filmen byder Det syriske Kulturinstitut i Danmark velkommen til instruktørerne, og efter filmen er der 45 minutter til spørgsmål og debat. Billetter koster 55 kr. (35 kr. for medlemmer af Cinemateket) og reserverede billetter bedes hentet dagen inden visningen.

INTRODUCTIONS IN ENGLISH AND ARABIC

World Cup synopsis: A Syrian young man tries to establish a football team in order to participate in the World Cup of 2018. In spite of all the horror of the actual war, the jet shelling and the prohibition imposed on the circulation of the word “fifa”, the young man seeks to achieve the victory through playing football.

كأس العالم

شاب سوري يحاول تأسيس فريق كرة قدم ليشارك في نهائيات كأس العالم 2018 على الرغم من كل الرعب من الحرب الحقيقية , قصف الطيران والحظر المفروض على كلمة “فيفا” . الشاب يبحث عن تحقيق النصر من خلال لعب كرة القدم

Directors’ statement: “We came out with the ‘Room Theatre idea’ which means to perform in our own room in our house. This idea started to spread through the amateur and professional actors and writers who don’t have the opportunity to perform on national theatres. We were nominated to enter Guinness as the founders of the smallest theatre in the world. There are a lot of achievements which are still to be done whereas in acting, writing or directing.”

تعريف : بدأنا مع فكرة مسرح الغرفة التي تعني أن نقدم العروض في غرفتنا في المنزل . هذه الفكرة بدأت بالانتشار بين الممثلين المبتدئين والمحترفين والكتاب الذين لا يملكون الفرصة لتقديم عروضهم على المسارح المحلية . كنا مرشحون لدخول كتاب جينيس كمؤسسين لأصغر مسرح في العالم . يوجد الكثير من الاهداف مازالنا نسعى لتحقيقها في التمثيل والكتابة والاخراج